airport pécs

Általános Információk-Drón információk

PÉCS-POGÁNY REPÜLŐTÉR DRÓN HASZNÁLAT HOZZÁJÁRULÁS IGÉNYLÉSE

A Pécs-Pogányi Repülőtérhez tartozó légtérben (Forgalmi Tájékoztató Körzet –Traffic Information Zone – TIZ) eseti légteret nem igénylő drón repülések esetén, a repülőtér részéről éves hozzájárulás kiadása szükséges.

A hozzájárulás területi érvényessége a Pécs-Pogány TIZ légtér határain belül és a repülőtér futópálya középpontjától 3 km-es távolságon kívül eső, lakott területen kívüli övezetekre terjed ki, maximum 120 méter magasságig a földfelszíntől számítva de nem haladhatja meg a tengerszint feletti 400 (!) méteres magasságot!

A hozzájárulás eseti légtér igényléshez nem használható fel és kizárólag abban az esetben érvényes amennyiben a tevékenységért felelős személy maradéktalanul betartja az aktuális drón törvényben előírtakat!

Az éves hozzájárulás díja bruttó 7.500.- Ft, amelyet átutalással vagy a repülőtéren készpénzben illetve bankkártyával lehet kiegyenlíteni.

A hozzájárulást elektronikus úton (pdf fájl) vagy igény esetén nyomtatott formában személyesen lehet átvenni.

Az igényléshez az info@airportpecs.hu e-mail címre az alábbi információk megküldése szükséges:
• tevékenységét felelős személy neve
• telefonszáma
• lakcíme

Amennyiben a drón olyan kategóriába esik, amelyhez kötelező a biztosítás akkor szükséges megadni a biztosító nevét és a kötvényszámot is. Abban az esetben ha többen is használják a drónt – jellemzően cégek – az igénylést személyenként szükséges megkérni. A hozzájárulás birtokában, az abban előírtak betartásával és a MyDroneSpace alkalmazásával a drónt használó megfelel a követelményeknek, további bejelentési kötelezettsége nincs a repülőtér felé, azonban a megadott területen a felhasználó felelőssége a biztonságos elkülönítés az egyéb légteret használóktól (helikopter, siklóernyős, stb).

Légtárhasználat
airport pécs

PÉCS-POGÁNY TIZ ESETI LÉGTÉR HOZZÁJÁRULÁS, SZOLGÁLTATÓI VÉLEMÉNY IGÉNYLÉSE

A légiforgalmi szolgáltatói vélemény maximum 7 napos időtartamra adható ki és legkorábban 45 nappal az eseti légtér tervezett életbelépése előtt igényelhető.
Állami, katonai vagy rendészeti igénylők kivételével csak indokolt esetben kérelmezhető a Pécs-Pogány TIZ területén olyan eseti légtér amely:
• területe meghaladja a 10 km2-t
• két legtávolabbi pontja között a távolság nagyobb mint 5 km
• több mint 4 koordinátát tartalmaz
Díja 7.000.- Ft +27% ÁFA
A kérelmeket a tibor.szoke@airportpecs.hu e-mail címre szükséges elküldeni.

Kapcsolat
hu_HUHungarian